THE EX + Howrah

THE EX + Howrah

The Ex is al 34 jaar springlevend. En hoe. De band bewijst dat muziek met oprechte energie en een gezonde, open geest zich eeuwig kan ontwikkelen. En daarvoor is geen platenmaatschappij, label of manager nodig. Juist niet. The Ex regelt alle zaken zelf, om de artistieke grenzen te bewaken.

The Ex bestaat uit vier muzikanten met een krachtige persoonlijkheid en ongetemde honger naar de dialoog. De muziek is uitermate direct, ze provoceert denken en beweging en voelt als een chemische explosie. Het plezier hoor je terug in het elkaar fantastisch omarmende, onstuimige gitaarwerk en het unieke drumwerk. Ook in de knipogen naar Ethiopië en Ghana klinkt het avontuur, dat vooral zo hartstochtelijk en dansbaar overkomt dankzij de onvoorwaardelijke toewijding aan elkaar.

Sinds 2009 is Arnold de Boer de nieuwe zanger en gitarist, zijn speels obstinate en ironische teksten vervangen de politieke tirades van G W Sok.

+ support Howrah

Dat HOWRAH een nieuwe band is betekent overigens niet dat we hier te maken hebben met onervaren pubers. We kunnen eigenlijk wel stellen dat we hier te maken hebben met een heuse supergroep. De ritmesectie bestaat uit de spacenoiseshoegazerockers van Space Siren, de gitarist speelde in Bombay en speelt in Slow Worries en frontman is Cees van Apeldoorn van jaren negentig band Zoppo, HOWRAH is de naam. En een logisch resultaat van deze formule is een heerlijke cocktail die in het verlengde ligt van eerder genoemde bands. Dwarse, kosmische gitaren, groovy ritmes en sterke praatzang.

en dj Rob Kooiman verzorgt de voor en after.

Delen:

About the Author

rfwbs-slide