THE CHARM THE FURY – uitgesteld naar 5 januari

THE CHARM THE FURY – uitgesteld naar 5 januari

Vrienden en fans,

Wegens een zeer verdrietig verlies binnen onze familie, kunnen we helaas niet anders dan onze shows van deze en volgende week verplaatsen. Het spijt ons voor iedereen die op deze avonden het leven met ons wilde vieren, maar helaas is dat leven soms onvoorspelbaar en oneerlijk. We hebben inmiddels nieuwe data weten te vinden, al gekochte tickets blijven gewoon geldig.
We houden jullie op de hoogte mochten er verdere ontwikkelingen zijn.

Pas goed op jezelf en elkaar.

Nieuwe data:

05-01-2018 Manifesto, Hoorn (was 08-12)

 

Onlangs bracht The Charm The Fury een nieuw album uit getiteld “The Sick, Dumb & Happy”, wat door Aardschok Magazine tot “een van de beste Nederlandse metalplaten ooit gemaakt” werd bestempeld. Er werd een uitgebreid tourschema aangekondigd met internationale festivals, van de Verenigde Staten tot Finland. Nederland wordt uiteraard niet overgeslagen met onder andere Dijkpop, Pinkpop en Fortarock.

De Amsterdamse metalband The Charm The Fury heeft vandaag een uitgebreide Nederlandse tour aangekondigd. In december zal de band een tiental zalen aandoen waarbij ze zowel oude als nieuwe songs zullen laten horen aan hun Nederlandse fans.

The Charm The Fury, aangevoerd door frontvrouw Caroline Westendorp, brengt een mix van Pantera, Slipknot en Metallica en staat garant voor energieke shows en moshpits. De unieke sound van deze Amsterdamse band is nu ook in de internationale pers is opgepikt, zal de band dit jaar naar alle continenten brengen voor tours, waarna dit jaar afgesloten wordt in Nederland.

 

Met een indrukwekkend bereik van melodische, intieme zang tot strottenpijnigende, brute grunts, laat frontvrouw Caroline Westendorp zien dat metalmeisjes veel meer kunnen zijn dan een mooi plaatje voor geile mannen.
‘Mensen luisteren niet naar metal om een catchy popliedje te horen. Ze luisteren ernaar omdat ze daar juist genoeg van hebben en iets anders willen,’ zegt drummer Mathijs Tieken. ‘We hebben onze muziek dus helemaal teruggebracht naar de basis, en aan die basis hebben we non-stop gewerkt. Metalfans, zelfs de allerjongste, worden nog steeds gegrepen door bands als Metallica en Pantera. Dat zegt iets. Al worden ze doodgegooid met popidolen als Katy Perry en Beyoncé, er zijn altijd nog kids die Metallica-shirts dragen en de rest een middelvinger geven. We grijpen altijd terug op die bands. Die shit is tijdloos.’

Met een gewelddadige groove, omringd door waanzinnige melodieën en nog donkerder, intenser materiaal, zet The Charm The Fury zich neer als één van de meest veelbelovende metalbands in Europa. Het Hollandse quintet is klaar, hongerig en gewapend voor een volgende, grote stap. De verovering van de wereld!

ga hier naar de website; klik hier
ga hier naar het facebook evenement en laat weten dat je gaat! klik hier

The Charm the Fury (22.30-23.45)

Support Sisters of Suffocation! (21.30-22.00)

De band die Eindhoven als thuisbasis heeft is inmiddels ook geen onbekende meer in Nederland en Belgie. Met een verse deal bij Hammerheart records verwachten we nog dit jaar nieuw plaat werk van de dames.

Support Sad Iron (20.45-21.15)

Een van Neerlands oudste metalbands is de uit Hoorn afkomstige metalformatie SAD IRON. De band werd al in 1979 opgericht door gitarist Bernard Rive en is nog steeds actief op de Nederlandse podia.
Sad Iron was een van de groepen die – samen met illustere collega’s als Vortex, Picture, Seducer, Exciter, Allied Forces, Angus en Sword – begin jaren tachtig de basis legden voor de heavy metal in Nederland.
Eind jaren ‘90 werd de band door de Heavy Metal Maniacs fanclub gevraagd om bij elkaar te komen voor een reünieshow in de thuishaven Hoorn. Het werd een daverend succes en sindsdien staat de band weer regelmatig op de Nederlandse podia.

Dj John Buis!

Delen:

About the Author

rfwbs-slide