Ruben Hein – ground work rising – fall tour 2018 + Julian du Perron

Ruben Hein – ground work rising – fall tour 2018 + Julian du Perron

Groundwork Rising, het nieuwe album van Ruben Hein, is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano.

De winnaar van Wie is de Mol 2018 speelde mee op het album ‘Hard Believer’ van de Engelse band Fink en ging hij met diezelfde groep op tour door Europa. Zo was hij ook te zien met Hans Teeuwen, Oleta Adams, Metropole Orchesta, Waylon, New Cool Collective, Pete Philly & Perquisite Trijntje Oosterhuis, Do, Linda de Mol, Leo Blokhuis, Ricky Koole, Wouter Hamel, Kris Berry, Edsilia Rombley, en vele anderen. Uit iedere samenwerking haalt hij inspiratie voor zijn eigen muziek. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows. Maar ook voelde hij dat de tijd was gekomen om een nieuwe stap te zetten in zijn veelzijdige carrière. Ruben Hein: “Ik leerde weer naar de muziek luisteren zoals ik als kind deed. Het raakt me of niet. Alle vooroordelen die ik over mijn muziek had moest ik laten varen. Vandaar ook de titel Groundwork Rising: de grondslag voert de boventoon.”

Support ;  Julian du Perron

Julian du Perron is een singer/songwriter en student filosofie uit Amsterdam. Zijn nummers verkennen het menselijk bestaan in het tijdperk van de millennial; ze beschrijven de moderne erfzonde, digitale liefde, de eenzaamheid in de massa en de hang naar faam. Eclectisch als het hart van de millennial pleegt te zijn klinkt Julian als een literaire salon waar John Mayer, Whitney Houston, Frank Ocean en Joni Mitchell de onderste steen boven proberen te krijgen.

 

Delen:

About the Author

rfwbs-slide