Radio501 Live On Stage: The Muddy Waters Tribute Band

Eén keer per maand op een zondagmiddag wordt Cultuurpodium Manifesto omgedoopt in het “Radio501 Bluescafé”.
Gezellige tafels met genoeg zitplaatsen, een gezellige bar en beregoeie Blues muziek van hoog niveau.
In dit Bluescafé, waar het radioprogramma “Radio501 Blues on Sunday” wordt opgenomen, kun je getuige zijn van live bluesmuziek!
.
Zaal open: 14:30 – tickets € 7 (ex fee € 1.50) in de voorverkoop (o.a. Primera) en € 7.50 aan de deur
De voorverkoop online en ook via Primera winkels
.
Locatie: Manifesto Hoorn, Holenweg 14c 1624PB Hoorn.
Genoeg gratis parkeergelegenheid

ABOUT ROBBERT FOSSEN

Robbert, geboren in 1969, begon eind jaren tachtig de blues te zingen. Later pakte hij harmonica, gitaar en bas op. Met bands als A Crossroads Deal, The Robbert Fossen Blues Band, The Fossen & Struijk Band en anderen deed hij veel shows in en rond Nederland.

Robbert won de Blues Award als Best Dutch Blues Vocalist 2014. Samen met Peter Struijk won hij de Dutch Blues Challenge 2012 en bereikte de finale tijdens de International Blues Challenge in Memphis (2013), de eerste Nederlandse Blues-act ooit.
In oktober 2016 won hij opnieuw de Dutch Blues Challenge met de jonge en getalenteerde pianospeler Dave Warmerdam. In Memphis haalden ze de halve finale.

Hij leidt zijn eigen Robbert Fossen Band; een 5 of 6-delige band die blues, soul en gospel speelt.
Eind 2017 brachten ze hun CD ‘Get Off On It’ uit en wonnen ze de Blues Award ‘Best Dutch Blues CD 2017’.

In 2017 begon hij een trio met Lothar Wijnvoord en Ivan Schilder om akoestische blues, soul, country en gospel te spelen, geïnspireerd door acts als Big Daddy Wilson, The Holmes Brothers en Eric Bibb.

Tijdens zijn ‘carrière’ had hij de kans om te spelen en toeren met bluesmuzikanten zoals Tail Dragger, Magic Slim, John Primer, Chick Rodgers, Nick Holt, Charles Hayes, T Model Ford, Willie Kent en Willie Buck.
In 2012 deed hij een show met The Teardrops (Magic Slim’s Band), omdat Slim in een Frans ziekenhuis moest verblijven. Een paar dagen later opende hij voor Magic Slim met Slim’s Teardrops en speelde hij met Slim op zijn laatste nummer van zijn laatste Europese show ooit.
Slim is in februari 2013 overleden.

Robbert’s hoofdstijl is Real Deal Chicago Blues. Hij werd beïnvloed door Muddy Waters, Magic Slim, John Primer, Buddy Guy, Luther Johnson Jr., Luke ‘Longgone’ Miles en Jerry Portnoy, om er maar een paar te noemen.
Als kind luisterde hij naar Elvis ‘muziek- en countryartiesten zoals Johnny Cash en Don Williams.

De Fossen & Struijk Band (vierdelig) is de Dutch Premier Real Deal Chicago Blues Band, met Robbert Fossen (zang, gitaar, mondharmonica), Peter Struijk (gitaren), Jan Markus (bas) en Eduard Nijenhuis (drums). De band won de Dutch Blues Awards 2014 als beste Dutch Blues Band.

De belangrijkste inspiratiebron is het Chicago club-geluid uit de jaren 60, 70 en 80 uit de hoogtijdagen van Chicago’s Blues.
Rick Kreher, de gitarist van Muddy Waters, schreef in de liner notes van de CD ‘Clubbing’ over het grappige feit dat er een band uit Nederland nodig is om de Chicago Blues-fakkel te laten branden.

De Fossen & Struijk Band is de Europese touring-band voor Chicago blueslegende Tail Dragger, de legendarische zanger uit Chicago die Robbert’s Best Man was op zijn bruiloft, mei 2013.

Robbert werkt ook af en toe samen met een aantal andere muzikanten, zoals Harold ‘Fat Harry’ van Dorth, Thomas Toussaint, de fantastische 18-jarige pianospeler Dave Warmerdam, 22-jarige Lothar Wijnvoord en anderen.
Ook bekend als ‘Robbert Fossen & The Electric Men’ leidt hij zijn Muddy Waters Tribute Band.
Robbert werkt met een 10-delige band voor rondleidingen met de ongelooflijke Melvia ‘Chick’ Rodgers uit Chicago.
Sinds 2016 werkt hij samen met Atlanta’s ‘Queen of the blues’ Lola Gulley

Hij organiseert Blues-avonden, theatervoorstellingen, bluesjams en doet gastoptredens met andere bands of in supersessions.
Sinds januari 2016 wordt alles beheerd door Fossen Events.

 

We starten om precies 15:00u en de deur is open om 14:30u. Tickets kosten € 7.50 aan de deur en in de vvk (- biedt zekerheid op een kaartje) € 7 (ex fee 1.50)

Delen:

Ticket info:

zo 25 november 2018 - 15:00
Radio501 Live On Stage: The Muddy Waters Tribute Band
· Hosted by Radio501 Blues On Sunday - tickets 7.50 deur en 7 ex fee in de vvk
Tickets
€ 8,50

Zaal open: 14:30 - tickets € 7 (ex fee € 1.50) in de vvk en € 7.50 aan de deur

About the Author

rfwbs-slide