Radio501 Live On Stage: Johnny Feelgood Ft. Oscar Benton

Radio501 Live On Stage: Johnny Feelgood Ft. Oscar Benton

JOHNNY FEELGOOD met blueslegende OSCAR BENTON

Johnny Feelgood (Johnny Laporte links)Als de namen Magic Frankie, Livin’ Blues, Oscar Benton, Barrelhouse, Johnny Laporte LIVE en JURA je iets zeggen dan weet je het waarschijnlijk al. Dampende blues en rock. Met een drive die niet te stoppen is en die je beluisterd moet hebben. De leden van Johnny Feel Good, samen goed voor meer dan 300 jaar blueservaring, laten nog steeds hun bluesmarks achter in bovengenoemde bands en bij gelegenheid ook in Johnny Feel Good.

De blues wordt op een unieke spontane manier gespeeld en de muziek voert je mee langs de randen van de ervaringen die iedereen met elkaar deelt. Elk optreden heeft zijn eigen dynamiek en is een avontuur op zich. That’s what makes Johnny Feel Good! Daarbij is één lid van Johnny Feel Good in het voorjaar van 2012 met zijn band Barrelhouse opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame en wonnen zij in 2017 een Edison met het Barrelhouse album ‘Almost There’.

Oscar is speciale gast tijdens dit optreden.

Oscar Benton maakte in de jaren zestig en zeventig furore als blues vocalist. Nadat hij in 1968 het prestigieuze Loosdrecht Jazz Concours won groeide Benton uit tot een ware blues legende.

Zijn grote internationale doorbraak beleefde hij echter in 1981, toen de single Bensonhurt Blues te horen was in de Franse film Pour La Peau D’un Flic met Alain Delon. De single groeit in diverse Europese landen uit tot een hit.

In de jaren daarna tourt Oscar onafgebroken door Europa tot hij in 2008 ten val komt en in coma raakt.

Het ongeval blijkt het einde van een glansrijke carrière. De val richt ernstig hersenletsel aan waardoor Benton opgenomen wordt in een verzorgingstehuis. In datzelfde verzorgingstehuis verrast hij op zijn 67e verjaardag vriend en vijand door een schitterende vertolking van Frank Sinatra’s My Way ten gehore te brengen. Het blijkt de start voor een bijzonder project: Een nieuw album, opgenomen met Barrelhouse-gitarist Johnny Laporte in het verzorgingstehuis waar Oscar woonachtig is.

I AM BACK
Met het uitkomen van zijn nieuwe album ‘I Am Back’ – in samenwerking met Johnny Laporte – voegt Oscar een nieuw hoofdstuk toe aan zijn lange Bluescarrière. Naar verwachting zal Oscar in Blues on Sunday een aantal van zijn oude stukken spelen en is er na afloop van het optreden een signeersessie.

We starten om precies 15:00u en de deur is open om 14:30u. Tickets kosten € 7.50 aan de deur en in de vvk (- biedt zekerheid op een kaartje) € 7 (ex fee 1.50)

Delen:

About the Author

rfwbs-slide