Radio501 Blues on Sunday – AFGELAST

LET OP! DIT EVENEMENT GAAT IN BETREKKING TOT HET INDAMMEN VAN DE VERSPREIDING VAN HET COVID-19 VIRUS NIET DOOR EN WORDT  INDIEN MOGELIJK UITGESTELD NAAR EEN LATER TE BEPALEN DATUM.


Eén keer per maand op een zondagmiddag wordt Cultuurpodium Manifesto Hoorn omgedoopt in het “Radio501 Bluescafé”.
Gezellige tafels met genoeg zitplaatsen, een gezellige bar en beregoeie Blues muziek van hoog niveau.
In dit Bluescafé, waar het radioprogramma ” Radio501 Blues On Sunday ” wordt opgenomen, kun je getuige zijn van live bluesmuziek!

Zaal open: 14:30 – tickets € 8 (ex fee € 1.50 per bestelling) in de voorverkoop en € 8.50 aan de deur
De voorverkoop is alleen online
Locatie: Manifesto Hoorn, Holenweg 14c 1624PB Hoorn.
Genoeg gratis parkeergelegenheid

JJ Sharp & The SaltyDog
Deze nieuwe samenwerking van JJ Sharp & The SaltyDog brengt een zeldzame mix van krachtige nummers afgewisseld met rauwe blues en rustige ballads met nummers van o.a. BB-King, Eric Clapton, Albert King, Allman Brothers, Procol Harum, maar ook eigen werk. Een band die boeit van begin tot het eind van de show!

Band members
JJ Sharp (Jan J. Scherpenzeel) – lead vocals & harmonica
Alex Buiting – lead guitar
Eddy van de Bunte – keys
Deborah Slijkhuis – bass
Maarten Kooymans – drums

Jan J. Scherpenzeel (JJ Sharp) – Zang/Bluesharp.
Jan is een blueszanger van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring. Hij heeft de donkere stem die dit genre broodnodig heeft. Daarbij zijn de vocalen zeer treffend, goed verstaanbaar en waar het nodig is voelbaar en dat is voor veel blanke zangers niet altijd merkbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicaspel weet hij het puibliek in extase te brengen. Speelde o.a. in Mountbatten, Blazing Aces, OBERG en Twelve Bar Blues Band. J.J. zal bij vele ongetwijfeld ook bekend zijn als de drijvende kracht achter de jaarlijkse drijf-af bluesparty tijdens Giethoorn Blues. In 2010 werd JJ genomineerd voor beste blueszanger door de Dutch Blues Foundation en ontving in dat zelfde jaar met de 12BBB de award voor beste bluesband. Na 10 jaar gewerkt te hebben als frontman, zanger-harmonicaspeler, componist en motor van de Twelve Bar Blues Band, speelde hij van 2015 tot mei 2018 met de JJ Sharp Band en nu dus de frontman van JJ Sharp & The SaltyDog.

Eddy van de Bunte – Orgel / Piano.
Eddy begint al heel vroeg met orgel spelen. Op zijn achtste jaar kreeg hij een 2e hands Philips orgeltje van zijn vader en heeft vervolgens 5 jaar klassiek les gehad, van daaraf ging het snel bergopwaarts. Vanaf zijn zeventiende is hij professioneel muzikant. Eddy is een autodidact, pur sang, en heeft goede muzikale oren. Na een decennia alleen op pad te zijn geweest ging hij samen met Tom Zevenbergen het duo “Tom en Jerry” vormen. Op zijn 40e ontdekte hij de blues, en samen met Jos Veldhuizen, Anne-Geert Bonder, Peter Beemsterboer, Kees Luijendijk en Eric Bagchus werd de Blueshop opgericht. In 2008 maakte hij de stap naar Flavium waar hij 5 jaar actief was met onder andere Nico Groen en later Ramon Rambeaux op drums. In 2014 begon hij z’n eigen band The SaltyDog. Na zijn kennismaking met Jan J. Scherpenzeel in 2018 besloten zij om samen verder te gaan en zie: JJ Sharp & The SaltyDog

Alex Buiting – Lead Gitaar.
Alex studeerde aan het conservatorium in Hilversum. Alhoewel Alex beroepsmuzikant is en aan de muziekschool in Bussum doceert, noemt hij zichzelf heel bescheiden “Jack of all trades and master of none”. Hij werd door Herman Brood benaderd om Danny Lademacher op te volgen en Toontje Lager wilde hem ook graag inlijven, verzoeken waarvoor Alex in beide gevallen vriendelijk bedankte. Zijn eigenzinnige karakter zocht andere uitdagingen. Met zijn fabelachtige techniek en bezielende solo’s is hij een blikvanger in iedere band. Alex’s inspiratiebronnen zijn o.a. Scott Henderson en Robben Ford. Een aanwinst voor JJ Sharp & The SaltyDog

Deborah Slijkhuis – Bas. Deborah Slijkuis begon op haar 14e met basgitaar spelen toen haar muziekdocent een bassist nodig had in de bigband, toen werd ze direct verliefd op het instrument. Momenteel studeert ze in het 4e jaar jazz&pop aan het conservatorium in Zwolle. Ze heeft veel passie voor het vak en haar muzieksmaak is erg breed, van jazz, blues, pop naar R&B naar hiphop, of iets in het midden. Buiten het spelen om is ze ook een fanatiek songwriter/componist. De benjamin van de band!

Maarten Kooymans – drums.
Maarten begon zijn professionele carriere als drummer met studies aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Sindsdien speelt hij met zeer uiteenlopende bands, projecten en artiesten waar hij in meerdere gevallen ook (co-) produceert. Hij deelde t podium (en studio) met Bastian Steven, Aischa Traidia, Big Black & Beautiful, Chris Hordijk, Steffen Morrison, Someday, Rob Mostert, Komodo, Stefany June/O-SHiN, H.ROES, Suzy Dexter, Stones Sessions, Efraim Trujillo, Rik Mol, Dede Priest, Maria Elisa, the Obsessions, Jennie Lena, Michelle David, Thijs van Leer (Focus) en vele anderen. Of het nou jazz, pop of heavy rock is, zolang het swingt, soul heeft en er op zijn tijd flink gas gegeven kan worden is Maarten erbij. In JJ Sharp & The SaltyDog voelt hij zich dan ook prima thuis!.

Delen:

About the Author

rfwbs-slide