Mercy John

Mercy John

De Brabantse singer-songwriter Mercy John debuteerde in 2016 met This Ain’t New York, een album waarmee hij veel lovende recensies ontving. Met zijn eerlijke americana en Ryan Adams-achtige stemgeluid veroverde hij al snel het Nederlandse rootscircuit.
Soms wordt er gesproken van het moeilijke tweede album. Op Let It Go Easy mag Mercy John dan misschien wel heel wat demonen van zich afschrijven, het album kwam er bijna vanzelf. Waar de Brabander rondom zijn eerste album This Ain’t New York al werk geroemd om zijn songschrijverschap toont Let It Go Easy maar eens te meer aan dat de diepste emoties vaak tot de meest indringende creaties leiden. Het uitvoerig bejubelde debuut This Ain’t New York opende vele deuren voor de nuchtere songwriter John, aka Mercy John. Zoals diverse grote festivaloptredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Even leek het allemaal wat té snel te gaan, bleek de eindeloze energie en drive toch eindig te zijn en kwam de zanger zichzelf en al zijn angsten tegen. Het nieuwe album dat in februari 2019 is uitgekomen, is geschreven in deze periode. Daarmee is het echter geen somber album geworden, maar een album waarop wordt gezocht en soms ook gevonden. Volgens Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR) “Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”.

Afgelopen oktober ontving Mercy John een gouden plaat voor het samen met Danny Vera geschreven nummer Roller Coaster.  Kortom Mercy John is een artiest waar Nederland nog veel muzikaal plezier aan gaat beleven!

Ga hier naar de site van Mercy John
Ga hier naar het fb event en zet jezelf op gaat!

 

 

Delen:

Ticket info:

za 21 maart 2020 - 20:00
Mercy John
Zaal open 20:00 uur tickets vvk € 12,50 ex fee 1,50 per bestelling / deur € 15
Tickets
€ 12,50

Hoorn Nh

About the Author

rfwbs-slide