MARK FOGGO

MARK FOGGO

Dit cookie biedt de mogelijkheid om videoreviews van bands op ‘Youtube’ te bekijken. Zonder dit cookie kunnen we u minder goed informeren over wat u van een optreden in Manifesto-hoorn mag verwachten.

YouTube privacybeleid

Als u dit bericht accepteert, wordt uw keuze opgeslagen en wordt de pagina vernieuwd.

22.30 uur High energy ska!
Mark Foggo is wereldwijd bekend als dynamische zanger en podiumartiest. Hij is één van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren ’80, en staat vooral bekend om zijn manische uitvoeringen, gekke persoonlijkheid, uitstekende ska-songs en ongelooflijke ska-shows met hoge energie. Hij wordt beschreven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop vanwege zijn maffe podiumoptredens en ook als een “Missionary of Ska” vanwege zijn nooit aflatende zoektocht om skamuziek over de hele wereld te spelen en promoten.

Mark Foggo komt uit Liverpool, Engeland, waar hij zijn muzikale carrière begon op veertienjarige leeftijd als gitarist. Sindsdien heeft hij in o.a. Nederland, België, Engeland en Thailand gewoond. Op 16-jarige leeftijd verliet Mark Liverpool en verhuisde hij naar Londen om zijn faam en fortuin te zoeken als gitarist, maar al snel ontdekte hij meer kansen als zanger / frontman.

Na enkele jaren punkmuziek te hebben gespeeld in het befaamde Londense pubcircuit, maakte hij in 1979 een overstap naar Nederland. Kort daarna werd de band “Mark Foggo and the Secret Meeting” gevormd en hadden ze meteen succes met de single “New Shoes”. Dit werd gevolgd door een contract met Polydor Records en hun eerste album “Speeding My Life Away”.

Er volgden meer albums, waarvan de bekendste “Ska Pig” was; een enorm succes bij ska-fans over de hele wereld en dat tegenwoordig beschouwd kan worden als een klassieker in het genre.

Sindsdien heeft Mark veel cd’s, albums en singles uitgebracht en verschijnen zijn bijdragen op veel ska-compilatie-cd’s. Een nieuw album staat gepland voor release in september 2019, waarvan de opnames in april van dit jaar zullen beginnen. Samen met tal van televisie- en radio-optredens heeft Mark wereldwijd meer dan drieduizend shows gespeeld en zoals hij tegen alle fans zegt: “Dit is nog maar het begin” …

21.30 uur Support venus Hill

Venus Hill is een SKA-“crossover” band met eigen nummers. Ze geven een eigen draai aan SKA, door deze te mengen met o.a. metal, rock en reggae en meer. Zo schrijven ze samen afwisselende en aanstekelijke vrolijke nummers, die ook nog rocken. Met zangeressen, blazers en een 4-koppige ritmesectie, wordt er enthousiast en gepassioneerd gewerkt en alle bandleden schrijven mee. De afgelopen jaren was de focus meer op repeteren dan op optreden. Maar ze hebben weer volop zin om de podia op te gaan! Ze kunnen niet wachten het nieuwe materiaal los te laten op het publiek!

let op wij werken in Manifesto cashless – dus PIN ONLY!

Delen:

About the Author

rfwbs-slide