Hoorn Undercover #4 – afgelast

Vierde editie met opnieuw vier coverbands met lokale inbreng.

20.15-21.00  The Canaleers
The Canaleers is een epische rock-coverband die Hoorn, Bussum en Amsterdam weer op de kaart zetten. Onze drummer Martijn en lead zanger Dik hebben een jazzy achtergrond, in tegenstelling tot Karin, onze emo bassiste. Samen met gitaristen Daniël en Peter zorgt dit voor een mokervette combinatie van moderne poprock en gouden klassiekers. Goed plan om ons even te checken dus.

21.15-22.00  Ramified

Ramified: Een vijfkoppige band uit Westwoud en omgeving. Afgeleid van het Engelse ‘vertakken’. Vijf verschillende mensen, verschillende stijlen, verschillende smaken, met één overeenkomst: samen muziek maken.

22.15-23.15  De Volendammer Vishandel

Zelf noemt De Volendammer Vishandel hun muziekstijl ‘rete-strakke covercore’ uit binnen- en buitenland. Het merendeel van hun repertoire bestaat uit het vertimmeren, inkorten en opvoeren van welbekende nummers die hier en daar voorzien worden van een Nederlandstalige tekst. Doordat het niet bepaald klakkeloos nagespeelde nummers zijn kan het soms even duren voordat ze bij het publiek herkend worden, maar een ding is zeker; ze zijn stuk voor stuk bekend bij jong en oud. Een veelgehoorde opmerking in de oefenruimte; “leuk nummer, maar moeten we ‘m niet sneller spelen?”

Bij optredens luister je het ene moment naar een opzwepende versie ‘Top of the world’ van The Carpenters, wordt je oor plotseling volgegoten met een zeer rappe ‘Purple Rain’ versie van Prince. Ben je net gewend aan het d(r)euntje van de nederlandstalige versie ‘Belfast’ van Boney M, wordt de engelstalige versie ‘ze is van mij’ van Doe Maar over je heen gestort.

 

23.30-  0.30  Sonic Wankers

Drie grijzende mannen met verschillende muziekachtergronden vormen samen de Sonic Wankers. Rammend op hun instrumenten spelen zij op hun manier garagerock covers van onder andere The Fuzztones, The Hyves en Monomen. Grijs, maar nog lang niet versleten!!!

Sander Wanker – zang / gitaar
Fred Wanker – zang / basgitaar
Paul Wanker – drums

Ben je een Hoornse band of band met Hoornse conncectie en wil je spelen met je coverband op onze 5e editie  stuur dan snel een mailtje naar info@manifesto-hoorn.nl .

Wil je met een culturele strippenkaart naar Manifesto? Mail dan even een reservering door naar info@manifesto-hoorn.nl . Graag uiterlijk donderdag voor een concert of event.

 

Delen:

About the Author

rfwbs-slide