Fan Halen + Another Journey

Het was in 1978 toen één van de meest opzienbarende rockalbums het levenslicht zag. Van Halen I veroorzaakte een ware revolutie in de muziekwereld. Virtuoos, heavy, melodieus en… geweldige songs. Wie ging er vroeger niet uit zijn dak bij het luisteren naar Alfred Lagarde’s Betonshow wanneer de eerste klanken van “Runnin’ With The Devil“, “You Really Got Me” of “Ain’t Talkin’ ‘Bout Love” door de ether werden geslingerd?

Van Halen was anders. Iets dat nooit eerder gehoord was. Van Halen bracht een nieuwe dimensie aan het rockfront: showmanship gecombineerd met speltechnische virtuositeit, overgoten met een saus van sex, humor en zelfspot.
Met name het spetterende gitaarwerk van Eddie Van Halen en de dynamische stage-act van zanger David Lee Roth sprongen in het oog. Zij waren voor vele muzikanten een inspiratiebron.

Van Halen’s originele line-up speelde voor het laatst in Nederland op het Pinkpop Festival in 1980.

En nu…

…laat FAN HALEN de geest van de originele Van Halen bezetting (VHI – 1984) voortleven.

Another Journey

Journey, de gekroonde koningen van de westcoast AOR rock, de eerste hardrockband die een jaar lang de eerste plaats bezette in de
Amerikaanse Billboard Top 100 om vervolgens plaats te moeten maken voor Michael Jackson’s “Thriller”. Journey, de Beatles van de hardrock met een supertalent aan muzikanten en songwriters. Songs met arrangementen die zich kenmerken door ijzersterke melodielijnen, muzikale virtuositeit en veelzijdigheid.

Klassiekers, veelvuldig voorzien van meerstemmige vocalen en voldoende ruimte voor de individuele uitspattingen van de bandleden. Journey, met de onmiskenbare stem van zanger Steve Perry, de hemelse gitaarpartijen van Neil Schon, de onuitputtelijke keyboardklanken gestuwd door een op blues geschoolde ritmesectie. De band speelde in 1979 voor het laatst in Nederland met Steve Perry on vocals en Steve Smith on Drums.

Another Journey zal de line-up van 1977 t/m 1996 weer doen herleven.

Dj van dienst is John Buis!

Delen:

About the Author

rfwbs-slide