Donderpopcafe

Donderpopcafe

Elke maand bieden wij ruimte aan jonge opkomende bands om te spelen in ons muziekcafe. Backline staat klaar spelen maar! Het café gaat om 20.00 uur open en aanvang is 20.10 uur. Entree is gratis.
Deze maand komen de volgende acts naar Manifesto:

20.00 uur café open

20.10-20.50 uur La Nique

La Nique is een indie-folk band gevormd uit : Laniek Reedijk (Zang, Gitaar), Nick van Leeven (Gitaar, Backing Vocals) Rowan Groeneveld (Drums) en Sem van Gennip (Bas).

Mooie, kleine liedjes met diepe betekenis afgewisseld met opzwepende folk dat is waar naar wordt gestreefd.
Kenmerkend is het eigen, door Iers beïnvloede en toegankelijke zang van frontman Laniek.
In het begin speelde Laniek alleen. In deze periode speelde hij onder andere in de finale van Mooie Noten.
Het repertoire vroeg echter om een band. Zo is in het najaar van 2017 de huidige bezetting ontstaan en daarmee was direct een goede klik. Samen wordt nu gewerkt aan liedjes en dit is ook terug te horen in het totaal.
Ga hier naar de website –> website

21.00-21.40 uur Edwin Danks

Edwin Danks is moderne rock met dikke gitaarriffs, catchy melodieën en 70’ies hammondklanken. Vergelijkbare bands zijn: Nothing but Thieves en Foo Fighters

21.50-22.35 uur Tea Rex

Tea Rex is een project ontstaan uit popmaniawinnaar Calculated en rockband Incision.
In 2017 heeft Tea Rex de perfecte line-up gevonden en wordt er gewerkt aan een eigen sound. Die sound is behoorlijk divers. Het kan het best omschreven worden als 70’s rock, maar met een funky slag en een eigenzinnige manier van schrijven die vergelijkbaar is met modernere bands als Muse en De Staat. Denk aan vrijelijk putten uit verschillende genres en dat tot een mooi geheel smeden. Denk aan puntige songs. En denk ook aan sarcastischte, maatschappijkritische teksten.
Een ander belangrijk element is de melodieuze meerstemmige zang, waardoor het geheel net dat beetje extra diepte meekrijgt. Hierdoor heeft Tea Rex een sound die zowel origineel als toegankelijk is. Met zowel unieke wendingen als catchy refreinen.

 

Delen:

About the Author

rfwbs-slide