DonderPopCafe

Het muziekcafé voor opkomende bands en acts…  Elke maand nieuw talent en de toegang is gratis.

Deze keer optredens van:

20.15-21.00  Chasing Mavericks

‘Explosieve grungerock’
Het Utrechtse Chasing Mavericks is een muur van geluid. Rockt als een malle, knalt als een Gatling gun on steroids, en is teder als een klap voor je smoel.
Geïnspireerd door bands als The Pixies, Dinosaur Jr, en Sonic Youth hebben ze duidelijk een eigen geluid gecreëerd met hun melodische en rauwe grunge.
Begin 2017 hebben ze hun eerste cd ‘Telling Lies’ uitgebracht. Met dit album stapten ze de afgelopen twee jaar maandelijks in binnen-en buitenland het podium op en openden voor oa. Hey Colossus (UK) en Labasheeda.
Eind 2019 brengt de band ‘Wait.Now.See.How.’ uit. Op het tweede album is goed te horen dat de band gegroeid is en gelaagder is geworden. Met veel bravoure en energie toeren ze de komende tijd door het hele land. Ga dit snel zien want deze gasten en vrouw weten hoe ze een live – show neer moeten zetten!

“Het heeft een eigen smoel […]en er zit potentie in.”
(Juryrapport
Clash of the Titans)
“De stijl van de band behelst een mengelmoes van noise

achtige stukken gitaarrock en poppy,
rammelende melodieuze rock a la Breeders en Pixies, waarbij de vocalen op momenten nogal punky
klinken.”
(3voor12/Utrecht)

21.15-22.00 Kolbak

Wat krijg je als je de melodische vibe van R.E.M. en Editors combineert met de experimenteerdrift van Elvis Costello en XTC: KOLBAK, een driemans-formatie met melodische indie. Afgelopen oktober hebben ze hun tweede EP “Twists and Turns” gepresenteerd in P60 en doen op dit moment een tour langs de popzalen van Nederland. Next up: Manifesto! Live onderstrepen ze wat de pers zei over die EP: “3.9 out of 5. Recommended” (Divide & Concquer) en “Al met al een prima EP” (MusicMaker).
www.kolbak.com

22.15-23.00 Charlie

Wij zijn de band Charlie bestaande uit zanger/gitarist en drumster /zangeres. In deze formatie spelen we sinds juli 2019 We hebben inmiddels verschillende optredens in Noord-Holland gedaan o.a in Victorie, de Flux en  Grote prijs van Nederland. We spelen voornamelijk eigen nummers en een enkele cover . Door onze unieke bezetting hebben we een eigen geluid. Rock pop en blues en funk is terug te vinden in onze sound.

 

Gratis entree!

Delen:

About the Author

rfwbs-slide