Dana Fuchs (USA)

Dana Fuchs (USA)

Niet dat wij het ook maar een ouder aanraden, maar Dana Fuchs kreeg in haar jeugd in Florida alle ingrediënten aangereikt om uit te groeien tot blueszangeres van topformaat. Haar vader was een harde, autoritaire ex-marinier met veel woede in zich, haar zus pleegde zelfmoord, drugs vonden gretig aftrek in het gezin en haar leven als stripper in een nachtclub leverde ook de nodige menselijke inzichten op.

Dit alles resulteerde wel in een stormachtig podiumbeest, ooit omschreven als een mix tussen Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk drijvend in een glas bourbon. Want rauw is haar krachtige stem, die uitblinkt in een enorm bereik. Fuchs slaagt er met haar band altijd moeiteloos in om het publiek om de vingers te winden en mee te sleuren in haar wereld van knallende blues, vlammende soul en gepassioneerde rock.

Dana Fuchs is een gepassioneerd artiest en meedogenloze singer-songwriter van wereldklasse.
Als iemand Dana vraag om haar nieuwe album Love Lives On, het zevende album sinds haar debuut in 2003, te omschrijven zou ze zeggen: Hope and Redemption.
De uit New Jersey afkomstige zangeres kan zich beroepen op een geweldige live-reputatie. Met haar doorleefde vocalen maakte zij hier al indruk op festivals als Parkpop, Bospop en Moulin Blues, maar niets gaat boven de intimiteit en sfeer van een dampende clubshow.

Als iemand in het universum Dana Fuchs nu niet kent, is 2018 de beste tijd om aan boord te springen! Veel bezoekers zullen dan kennismaken met haar enorme stembereik en stormachtige performance.

Ga hier naar de website van Dana Fuchs

Delen:

About the Author

rfwbs-slide