Colin Blunstone band (uk) – uitverkocht

Colin Blunstone band (uk) – uitverkocht

Dit cookie biedt de mogelijkheid om videoreviews van bands op ‘Youtube’ te bekijken. Zonder dit cookie kunnen we u minder goed informeren over wat u van een optreden in Manifesto-hoorn mag verwachten.

YouTube privacybeleid

Als u dit bericht accepteert, wordt uw keuze opgeslagen en wordt de pagina vernieuwd.


Zanger Colin Blunstone presenteert in Nov. 2019 een concert met nummers van The Zombies, The Alan Parson’s Project, Dave Stewart en talloze liedjes van eigen hand. Een staalkaart van zijn omvangrijke oeuvre. De gentleman met de herkenbare, soepele stem met een groot bereik, wordt begeleid door muzikanten, die hun sporen elders ruimschoots hebben verdiend.

Colin Blunstone start zijn muzikale carrière met de band The Zombies in 1964. Zijn unieke stem en de arrangementen van toetsenist Rod Argent kenmerken hits als: She’s not There, Tell her No en Time of the Season. Als ze in 1968 besluiten ieder hun eigen weg te gaan, start Blunstone een solocarrière. Aanvankelijk onder het pseudoniem Neil McArthur neemt hij de Zombies-hit She’s Not There opnieuw op, plus de nummers Don’t Try to Explain, Without Her, It’s not Easy en Never My Love.

Daarna maakt Colin Blunstone onder eigen naam de elpees: One Year (1971), Ennismore (1972) en Journey (1974), die de hits Say you don’t mind, Caroline Goodbye, I don’t believe in Miracles, Wonderful en Weak For You opleveren.

Hij werkt ook regelmatig samen met anderen. Op het album Tarot Suite van Mike Batt zingt hij het nummer Losing Your Way in the Rain. In 1981 neemt hij met Dave Stewart het lied What Becomes of the Brokenhearted? en twee solosingles Tracks of my Tears (1982) en Touch (1983) op.

In de jaren tachtig zingt hij op diverse albums van het Alan Parson’s Project, te weten Pyramid (1978), Eye in the Sky (1982), Ammonia Avenue (1984), Vulture Culture (1985) en Gaudi (1987). Het nummer Old and Wise van het album Eye in the Sky weet hij tot een klassieker te maken. Ook verleent hij zijn medewerking aan het album No Way Back van de Nederlandse zangeres Nadieh in 1989.

In 1990 komen de oorspronkelijke Zombies-leden weer samen om de cd The Return of the Zombies op te nemen. In 1991 neemt Blunstone zijn oude hits opnieuw op, plus een paar nieuwe: Colin Blunstone sings his Greatest Hits. Vanaf 1995 verschijnen een aantal studio-albums, plus een live-cd van zijn hand. Vanaf 2000 pakt hij ook regelmatig de draad op met The Zombies (toetsenist Rod Argent, bassist Jim Rodford, drummer Steve Rodford en gitarist Keith Airey). Ze toeren meerdere malen door Nederland en maken nieuwe cd’s: As far as I can see (2004) en The ghost of you and me (2009)

Colin Blunstone: zang

Pete Billington: toetsen

Eliott Mason: basgitaar

Steve Rodford : drums

Manolo Pollidario : gitaar, zang

The Times: ‘Waarschijnlijk de meest typerende Engelse popstem van zijn generatie.’

website : Klik hier

 

let op wij werken in Manifesto cashless – dus PIN ONLY!

 

Delen:

About the Author

rfwbs-slide