CD PRESENTATIE SAD IRON – uitgesteld tot najaar – nwe datum volgt snel

Door een blessure van de drummer is dit concert uitgesteld. Nieuwe datum volgt.

De Hoornse band Sad Iron viert dit jaar hun 40 jarig jubileum met het uitbrengen van een nieuwe plaat:   “Chapter II: The Deal”.  Deze zal, samen met optredens van de bands Vortex en Burning, op 29 maart gepresenteerd worden in Manifesto te Hoorn.

De band Sad Iron werd in 1979 opgericht door gitarist Bernard Rive en is nog steeds actief op de Nederlandse podia. Sad Iron is één van de eerste, zoniet de eerste, speed metal band in Nederland en wordt wel vergeleken met bands als Raven en Exciter. De band heeft hierdoor aan de wieg gestaan van de New Wave of Dutch Heavy Metal!

Na de vele optredens en de uitstekende ontvangst van hun laatste plaat “The Antichrist” toonde het Italiaanse label Wormhole Death interesse en bood de band in 2018 een worldwide contract aan voor hun volgende plaat, getiteld: “Chapter II: The Deal” welke dus internationaal, waaronder USA en Japan, uitgebracht zal worden. De plaat werd in 15 dagen opgenomen in de Real Sound Studio in Italie en bevat negen songs die zich kenmerken door snelheid, energie en melodie! Uiteraard zal groot aantal van deze nummers gespeeld worden deze avond, dit onder het mom van “niet lullen maar spelen”!

Sad Iron bestaat uit:

Marc van den Bos – Zang, Gitaar

Bernard Rive – Lead Gitaar

Björn Hylkema – Bas

Cor Bolt – Drums

De bands Vortex en Burning zullen eveneens acte de presence geven die avond.

Burning

Opgericht in 2013 speelt  Burning metal met een knipoog naar de jaren 80. Het debuut van Burning, het album Nightmares verscheen in 2016 op de platenmarkt en verkocht ruim 1000 exemplaren waarbij de video van de single “Something Is Lurking In The Dark” meer dan 220.000 views kreeg op YouTube!

In 2018 kwam de band met hun EP “P.I.D. Files” over het wel of niet overleden zijn van Paul McCartney. Deze EP is inmiddels nagenoeg uitverkocht.

Ben je fan van Black Sabbath en / of Iron Maiden? Dan is Burning zeker jouw ding en mag je deze band deze avond zeker niet missen!

Vortex

Deze band uit Groningen werd in 1979 door gitarist Martjo Brongers opgericht. Ook zij vieren dit jaar dus hun 40-jarig jubileum!  Vortex heeft in die periode een tiental cd’s uitgebracht die bol staan van de beukende drums en gitaargeweld. De meeste van deze cd’s zijn inmiddels collectors items. Vortex staat bekend om het altijd aanwezige enthousiasme en dankzij de strakke shows stonden zij eerder op Headbangers Open Air, Keep It True, Steel Meets Steel en diverse andere internationale festivals. Kortom:  Heavy Metal op z’n best!

de albumpresentatie zal plaatsvinden  op 29 maart in Manifesto Hoorn. De aanvang is om 20.30 uur, deur open om 20.00 uur.

www.sadironmetal.com

 

Delen:

About the Author

rfwbs-slide