Anger Machine cd release “Trail of the Perished”

Anger Machine cd release “Trail of the Perished”

Dit cookie biedt de mogelijkheid om videoreviews van bands op ‘Youtube’ te bekijken. Zonder dit cookie kunnen we u minder goed informeren over wat u van een optreden in Manifesto-hoorn mag verwachten.

YouTube privacybeleid

Als u dit bericht accepteert, wordt uw keuze opgeslagen en wordt de pagina vernieuwd.

Anger Machine is een vijfkoppige metal band uit Nederland, die moeilijk in een hokje te plaatsen is. Combineer de sound van Lamb of God, thrashy riffs, Pantera-achtige grooves en gitaarsolo’s die doen denken aan de grote metalbands uit de jaren 80 en je komt in de buurt. Anger Machine is in 2015 opgericht door gediplomeerd gitarist Thijmen den Hartigh. De overige bandleden zijn zijn oude klasgenoot van het Conservatorium Martijn de Jong op gitaar, Corné van der Vlugt op drums en Merijn Kloosterman op bas. In 2019 vervangt Remus Stingaciu, afgestudeerd aan de Metal Factory, eerdere vocalist Tim Koole.

Het geluid van de band is modern met een combinatie van afwisselend groovende en snelle stukken met melodisch en harmonisch gitaarspel. De nummers zijn catchy en zitten vol met hooks. Daarbij zijn ze op een slimme manier geschreven, waardoor niet ze alleen gevarieerd zijn maar tóch ook een geheel blijven vormen. Naast uitmuntende songwriting onderscheidt de band zich door hun moderne vocalen en hoogwaardige gitaarsolo’s. Anger Machine doet niet aan fancy intro’s of lichtshows, maar vertrouwt op hun kunnen, door hun muziek retestrak en met een ongekende energie over hun publiek te bombarderen. What you see is what you get. Het kost de band dan ook weinig moeite om een zaal te pakken en hun publiek met een voldaan gevoel naar huis te laten gaan.

Op 24 september 2016 begint Anger Machine met het spelen van liveshows na het uitbrengen van hun eerste EP “Unbreakable”. De EP krijgt veel kritiek op de productie, maar de band is niet vies van een beetje kritiek en besluit daarom om producer David Hazeleger te vragen voor de volgende release. Iets minder dan een jaar later op 2 september 2017 verschijnt de single “Warpath”. Door de vette productie kiest de band ervoor om met David te blijven werken voor hun eerste Full Length “Trail of the Perished” die op 6 juli 2019 verschijnt.
Het album bevat de single nieuwe “Disconnected”, die onlangs is uitgebracht en jullie al kunnen checken op YouTube, Spotify en andere platforms.

Degenerate
Degenerate vindt zijn oorsprong in Purmerend en produceert strakke metal die bij liefhebbers van Children of Bodom, Testament en het oude Sepultura in de smaakt valt. In het voorjaar van 2016 bracht Degenerate zijn eerste demo uit en dit schijfje werd door pers uit binnen- en buitenland met het nodige trompetgeschal ontvangen. ‘’De demo bevat puike, melodieuze, groovy thrash metal. Het gitaarwerk klinkt moddervet en steekt vakkundig in elkaar’’, aldus Aardschok-oudegediende Gerrit Mesker. Met het mes tussen de tanden beklimt Degenerate de Nederlandse poppodia, de mannen staan garant voor een dikke moshpit en maken er ieder optreden een feestje van!

Warborne Waste
Warborn Waste is een Modern Death Metal Band uit Den Haag. Warborn Waste haalt zijn inspiraties onder andere uit bands zoals Slayer, Cannibal Corpse en Death. Zij zijn begonnen met een complete formatie in februari 2015. Warborn Waste is een van de jongste metal bands van Den Haag maar je zult verbaasd zijn over hun liefde en passie voor muziek. Zij hebben in april 2017 hun eerste album ‘The Prophets of Dishonour’ uitgebracht. Met al ruim 40 shows op hun naam, heeft Warborn Waste ook al met bands gespeeld zoals Korpse, Rectal Smegma, Bodyfarm en The Charm The Fury. Je kan verwachten dat een show van Warborn Waste enorm hard is. Als je van Death Metal met moderne inspiraties houd moet je zeker Warborn Waste zien!

Delen:

About the Author

rfwbs-slide