Duurzaam Manifesto en Puur Hoorn


Duurzaam Manifesto:
 

 

1000 watt gloeilamp Par64                               Conventioneel Par 64                                                    Modern LED. RGB Par 64 armatuur

Conventioneel                                                       armatuur 1000watt                                                        ong. 100 watt

 

Ook Manifesto is sinds enige tijd v.w.b. de energie flink aan het besparen middels de welbekende duurzame ledverlichting. Mede dankzij een bijdrage uit de initiatievenpot van Puur Hoorn heeft Manifesto duurzame ledverlichting geplaatst. Naast de gewone en algemene werkverlichting, maakt het podium natuurlijk ook gebruik van showverlichting voor op het podium en juist hier kan veel bespaard worden. Daar waar eerst de welbekende 1000 watt Par 64  armaturen werden ingezet, kan nu gebruik worden gemaakt van de zogenaamde RGB led armaturen. De besparing kan in sommige gevallen wel oplopen tot een factor 10! Een ander voordeel van dit soort verlichting is dat er geen kleurenfilters meer geplaatst behoeven te worden en de armaturen veelal ook met bewegende koppen gemaakt worden, waardoor het op afstand uitlichten een stuk gemakkelijker is geworden, ook de warmte ontwikkeling is beduidend minder, omdat immers bij een gloeilamp de meeste energie wordt omgezet in warmte! Wat veel mensen zich verder ook niet realiseren is dat eigenlijk door het gebruik van de minder energie verslindende ledlampen, ook de elektrische installatie in de panden veel minder wordt belast, waardoor de stroomsterkte beperkt blijft en het veiliger wordt! Ook het totale elektriciteitsnetwerk zal minder belast worden!

Delen:

About the Author

rfwbs-slide